07 Ağustos 2019

Kayseri Şehir Hastanesi’ne Taşınma Sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet ÖZHASEKİ’nin Ziyareti

Açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tafafından yapılan Şehir Hastanemizi Ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ, ziyaret öncesi basın mensuplarına açıklama yaparak kafalardaki soru işaretlerine son verdi. Açıklamasında ; ‘Büyüklerimizden sürekli duyduğumuz ‘Allah devletimize zeval vermesin’ sözünü söyleyerek başlamak istiyorum. Bu kolay bir iş değil 3 sene içerisinde müthiş bir yatırım. Anadolu’da yapılan en büyük hastanedeyiz. Muhteşem bir yapı. İçerisinde yüzlerce insanın aynı tedavi olabileceği poliklinik odaları var,özel hazırlanmış ameliyathaneler var,bundan 15-20 sene öncesi ile kıyaslandığı zaman geldiğimiz noktaya şükretmemiz lazım. Devlet hastanesine gidip, saat 3’te sıraya girmiş bir insanım. Eczanelerden ilaç alabilmek için saatlerce bekleyen bir insanım. Bütün bunları yaşadık. O günden bugüne gelmek gurur verici. Böyle bir hastanenin Kayseri’ye kazandırılmış olması, bizim için gurur kaynağıdır’’ diyerek ayrıca Şehir Hastanesi’yle ilgli ‘’ücretli’’, ‘’pahalı’’ gibi söylemlerin bulunduğunu, bunların gerçeği ifade etmediğini belirterek’’pahalı ve paralı diye bir şey yok, eskiden nasılsa şimdi de öyle, bu hastanede artı bir ücret artışı söz konusu değil, vatandaştan alınan bir katılım payı var bunun dışında alınan bir ücret yok’’ diyerek Şehir Hastaneleri’nin bir Devlet Kuruluşu olduğunu, hizmetlerin ücretsiz olduğunu ifade etti.
Ulaşımla ilgili sıkıntılara da değinen Bakan ÖZHASEKİ ‘’ulaşımda ufak tefek aksaklıklar vardı, bu konuda da planlamalar yapıldı. Bu hastaneye İldem’den bir biletle rahatlıkla gelinebilecek, ek seferler düzenlenecek , Belsin’deki tren hattından buraya bir ek yapılacak ve bu hat Hastane önünden Mobilyacılar Sitesi’ne kadar uzanacak.’’diyerek ulaşımla ilgili soru işaretlerine son verdi, ayrıca eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Devlet Hastanesi olarak işlevine devam edeceği,Çocuk Hastanesi,Seyid Burhaneddin Ek Hizmet Binası ve İldem Semt Polikliniği’nin de hasta hizmetlerinin aksamadan devam edeceği, ayrıca Devlet Hastanesi’nde daha sonrasında 300 yataklı yeni bir hastane yapılacağına dair bilgiler veren Bakan ÖZHASEKİ, böyle bir hastaneyi milletimize kazandırdığı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkürlerini sunarak konuşmasını bitirdi. Sonrasında hastaneyi gezerek hasta ziyaretlerinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail TAMER,Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Ali Ramazan BENLİ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet ÖZYALÇIN ve ekibi ,Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami ÇELİK ve ekibi, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İsmail ALTINTOP ve ekibi, YDA yetkilileri katıldı.