Dünya KOAH günü etkinlikleri
07 Ağustos 2019

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), yaygınlığı giderek artmakta olan kronik hava yolu hastalığıdır. Erken tanı ile hastalığın önlenmesi mümkün olup morbidite (ölüm oranı) azaltılabilmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) katılımıyla oluşturulmuş olan “Kronik Obstrüktif Akciğer hastalığına Karşı Küresel Girişim Grubu” (Global Initiation for Chronic Obstructive Lung Diseases-GOLD) tarafından her yıl Kasım ayının üçüncü Çarşamba günü organize edilen “Dünya KOAH Günü etkinlikleri 21 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşecek olup; Bu yılki Dünya KOAH günü “Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Yaşam” sloganı ile hastanemizde Uz. Dr. Emine DOĞANAY tarafından hastanemiz personeline bilgilendirme eğitimi verilmiştir.