Böbrek Taşı Demişler Atar Damar Genişlemesi Çıktı
01 Eylül 2021

Karın ağrısı şikayetiyle ilimizde 3 farklı özel hastanede böbrek taşı teşhisiyle tedavi gören 57 yaşındaki Ali ÇAY’ ın hastanemiz üroloji ve kardiyovasküler cerrahi polikliniklerinde konulan doğru teşhis sayesinde hayatı kurtuldu.

Kayseri de esnaflık yapan 57 yaşındaki Ali ÇAY haftalarca karın ağrısı çekerek farklı hastanelerde böbrek taşı teşhisiyle tedavi gördü. Fakat gördüğü tedaviler sonrasında da ağrılarının devam ettiğini dile getiren ÇAY, 2 Kasım tarihinde hastanemiz üroloji polikliniğine muayene oldu. Ağrılarının sebebinin böbrek taşı olmadığını söyleyen üroloji doktorumuz kendisini kardiyovasküler cerrahi polikliniğine sevk etti. Kardiyovasküler cerrahi polikliniğinde yapılan tetkiklerden sonra hastanın karnındaki atar damarının 7 cm çapında genişlediği yırtılmak üzere olduğu tespit edildi.

Prof. Dr. Alper Sami KUNT; Hasta bize şiddetli karın ağrılarıyla başvurdu, kendisini hemen takibe aldık, gerekli araştırmalardan ve yapılan tetkiklerden sonra hastanın karın atar damarının 7 cm çapında genişlediğini, yırtılmak üzere olduğunu tespit ettiklerini acilen müdahale edilmeseydi hastanın karın atar damarı patlayabilir ve bu durum ölümle sonuçlanabilirdi diyen Prof. Dr. Alper Sami KUNT, 3 haftalık bir tedavi süreci sonrası hastaya iki türlü ameliyat yöntemi olduğunu söyledik. Eğer kapalı ameliyatı seçerse böbrek damarlarınında kalın atar damar içerisinde kaldığı için riskli olabileceğini açık ameliyatı uygun gördüğümüzü belittik. Hastanında onayını aldıktan sonra açık ameliyat yöntemiyle atar damarını tamir edip değiştirerek damar nakli ile hastaya suni damar (pantolon greft) taktık ve başarılı bir ameliyat sonrası hastamız sağlığına kavuştu dedi.

Yaklaşık bir ay süren bir tedavi süreci sonrası hayati tehlikesinin ortadan kalkmasıyla yoğun bakım ünitesinden servise çıkarılan hasta normal hayatına döndü.