12 Kasım 2021

Hastanemiz KBB Kliniğinde üç akademik ünvanlı eğitim görevlisi, 9 uzman ve 6 asistan ile Kayseri ve civarına hizmet vermekteyiz. Kliniğimiz 2017 yılında 242.000 hastaya poliklinik hizmeti sunarak tüm Türkiye’ de ilk sıradaki KBB kliniği olmuştur. Kliniğimizde koklear implant dahil olmak üzere ileri kulak cerrahileri, baş-boyun kanserleri cerrahi tedavileri, endoskopik nazal cerrahiler ve tüm KBB cerrahileri yapılmaktadır.

Son dönemde kur artışları neticesinde özellikle koklear implant (Biyonik Kulak) tedavisi için gerekli cihaz alımındaki problem Sayın Sağlık Bakanımızın çaba ve gayretleri ile aşılmış olup, kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kliniğimizde ameliyat için bekleyen bir hastamıza dün tarafımdan, bugün de bir hastamıza Prof. Dr. Cemil Mutlu hocamız tarafından olmak üzere iki adet biyonik kulak ameliyatı gerçekleştirilmiştir. Biyonik kulak ameliyatı özellikle 0-4 yaş arası hiç işitmeyen çocuklara bir yaşından sonra uygulanan ve benzeri cihazlarla karşılaştırıldığında hekimlerin ve tıbbın hastalarımızın hizmetine sunduğu ileri teknoloji ürünü bir sistemdir. Özellikle Bakanlığımızın başarıyla uyguladığı Yenidoğan İşitme Tarama Programı çerçevesinde doğuştan işitme engelli olan bebeklerimize erken tanı konmakta, gerekli tetkik ve incelemeleri kliniğimiz gibi 3. basamak kurumlarda tamamlanmakta ve uygun olan hastalara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tüm bedeli ödenerek biyonik kulak ameliyatı uygulanmaktadır.

Hastalarımız biyonik kulak ameliyatı sonrasında klinik takip ve desteklerle yaşıtları ile beraber normal okula gidebilmekte ve engelsiz olarak hayatlarını sürdürebilmektedirler. Bu anlamda biyonik kulak teknolojisinin ömür boyu kullanılabilmesi, sunduğu normal işitme–konuşma imkanı, kişinin kendisine ve ülkesine sağladığı fayda gibi pek çok husus birlikte değerlendirildiğinde dünyadaki en çok maliyet–etkin tıbbi tedavilerden birisidir. Bu ve benzeri cerrahi tedaviler Kayseri Şehir hastanesi bünyesinde hastalar için son derece konforlu bir ortamda gerçekleştirilebilmektedir.