Gebe Okulu hizmet vermeye başlamıştır.
01 Eylül 2021

Kayseri Şehir Hastanemizin açılması ile birlikte Gebe Okulumuz yeni bir oluşum içine girmiş ve Kadın Doğum Klinik binasının 3. Katında uygulamalı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Birim içinde bir kadın doğum uzmanı ve modül eğitim almış iki ebe eğitmen olarak görev yapmaktadır.

Gebe Okulunda ; ulaşılabilecek ölçüde tüm gebelerimizi kapsamakla birlikte ,normal doğuma özendirme,doğum korkusunu azaltma,kaygı ve endişe oluşturacak negatif durumlardan gebeyi uzaklaştırma,bilinçli ve sağlıklı doğumla bebeğini karşılama v.b. konularda gebenin ve ailenin yanında olma faaliyetlerini amaç ve hedef edinmiş bulunmaktayız.

Gebelik sürecinde gebelerimiz hastanemize geldiklerinde ya da gerek sosyal medya ,gerek poliklinik katında ki yönlendirmelerle eğitimlere davet edilirler.

Eğitim konuları ana hatları ile:,
Gebelik süreci (gebelik fizyolojisi, gebeliğin seyri, riskler, beslenme, fetal gelişim, hazırlıklar, v.b)
Doğum süreci( nefes egzersizleri, aromatik yağların etkileri, doğum fizyolojisi, ağrı ile başetme yolları , olumlamalar, doğumun evreleri, hormonal döngü ve etkileri,v.b)
Lohusalık süreci; (Anne -bebek bağlanmasının önemi, lohusalık seyri, anneye yaklaşım ve destek, yenidoğan bakımı ve takibi, anne sütünün önemi ve emzirme prensiplerinin kazandırlıması, vb konuları kapsamaktadır.

Ayrıca 20 hafta ve üzeri gebelerimize eğer gebelikte risk faktörü yoksa haftanın bir günü gönüllü olanlara gebelik pilatesi eğitimi verilmektedir. Nefes egzersizi ile birlikte olumlamalar yapılarak kendilerini rahat hissetmeleri ve bebeklerine odaklanarak doğuma ve korkulu bu sürece daha bilinçli ve endişesiz hazırlanmaları sağlanmaktadır.

Eğitime katılmak isteyen gebelerimiz kayıt altına alınarak en az üç oturumu almak kaydı ile eğitim günlerine katılırlar. Eğitimi tamamlayan gebelerimize katılım belgeleri verilir.

Eğitimlerimiz ücretsiz olup ,eğitim bitiminde de danışmanlık hizmeti devam eder.

Her ay sonunda eğitim alan gebelerimizin istatistiki bilgileri resmi yollarla kayıt altına alınır, arşivlenir ve Bakanlığımıza bildirilir .

Anne adayının her şekilde yanında olmayı ,bilinçlendirmek ve anne sütü -önemini vurgulamak ,normal doğumun avantajlarını ve riskler karşısında nasıl davranacağını anlatarak ve korkularının yerine pozitif duygularla bebeğini karşılaması adına ona yardımcı olmayı görev bilerek birimimizde hizmet vermeye devam etmekteyiz.