Mutlu Sonla Biten Doğum Hikayesi
12 Kasım 2021

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM KLİNİĞİMİZDE MUTLU SONLA BİTEN BİR DOĞUM HİKAYESİ

Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğine düşük nedeniyle başvuran 23 yaşındaki Özlem ŞAHİN isimli hastamız ilk bebeğini doğal sürecinde sağlıkla kucağına almış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Daha önce uterus kısalığı nedeniyle 26. haftada bebeğini kaybeden ŞAHİN, tavsiye üzerine dış merkezlerden hastanemiz kadın hastalıkları kliniğine refere edildi. Hamileliği boyunca takibini yapan Doç. Dr. Hüseyin AKSOY ve Uz. Dr. Cemal ÜNLÜ’ nün cercloge (rahim ağzına dikiş atma işlemi) işlemini gerçekleştirmesiyle bebek doğal süreci içerisinde sağlıkla dünyaya geldi.

Uz. Dr. Cemal ÜNLÜ;” Hastamızın rahim ağzı uzunluğunda kısalık görmemiz sebebiyle, erken doğum riski taşıdığından dolayı hastamıza gerekli tetkikleri yaptıktan ilk önce ilaç tedavisi denedikten sonra 24. haftadan önce rahim ağzına dikiş atmaya karar verdik ve bu sayede bebeği 38. Haftaya kadar getirdik. Sonuç olarak da bebeği sağlıkla kucağımıza almayı başardık dedi. Şehir hastanesi kadın doğum kliniğinde bu tür işlemleri başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren kadın hastalıkları ve doğum kliniği sorumlusu Doç. Dr. Hüseyin AKSOY; şehir hastanesinde bu işlemlerin yapılması hastalar adına büyük bir şans, bu tarz sıkıntılar yaşayan gebelerimiz gönül rahatlığıyla kliniğimize başvurabilir” diyerek sözlerine son verdi.

İlki düşükle sonuçlanan doğumundan dolayı endişeli bir gebelik süreci yaşayan Özlem ŞAHİN ve ailesi ise bebeklerini sağlıkla kucaklarına almaktan dolayı mutluluklarını dile getirirken aldıkları sağlık hizmetinden de memnuniyetlerini belirttiler.