13 Eylül Dünya Sepsis Günü
08 Ekim 2019

Hastanemizde Bugün "13 Eylül Dünya Sepsis Günü" Etkinliği Düzenlendi.

Hastanemiz Başhekimlik Konferans Salonunda "13 Eylül Dünya Sepsis Günü' ne" farkındalık oluşturmak için 18 Eylül 2019 tarihinde “Sepsisi Tanı, Hayatı Kurtar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Programa İl Sağlık Müdürlüğü Başkan ve Başkan Yardımcıları, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, hastanemiz idarecileri, hastanemiz doktorları ve personeli katılım sağladı.

Program Başhekimimiz Prof. Dr. İlhami Çelik' in açılış konuşmalarıyla başladı. Misafirlere hoş geldiniz diyen başhekimimiz Prof. Dr. İlhami Çelik; "Sepsis, vücudun enfeksiyona karşı gösterdiği kontrolsüz ve abartılı yanıt sonucunda, kendi doku ve organlarına zarar vermeye başlamasıyla ortaya çıkan, bağışıklık sisteminin çökmesine neden olabilen, erken tanı konulup tedavi edilmezse ölümcül seyredebilen bir klinik tablodur. Dünyada yılda 30 milyondan fazla bireyi etkilemekte ve yılda 9 milyona yakın ölüme neden olmaktadır. Özellikle hastane acil servislerinde, yoğun bakım, kemoterapi ve hemodiyaliz ünitelerinde, enfeksiyon hastalıkları, iç hastalıkları ve çocuk hastalıkları poliklinik ve kliniklerinde görev yapan sağlık personellerinin, hasta ve hasta yakınlarının konu hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Ardından dahiliye ve yoğun bakım uzmanımız Uzm. Dr. Kaniye Aydın "sepsis" hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Program sunumun sonuında karşılıklı soru cevaplar ve görüş alışverişleriyle sona erdi.