Hastanemizde “Dünya Palyatif Bakım Günü” Etkinliği Düzenlendi.
21 Ekim 2019

Hastanemizde Bugün “Dünya Palyatif Bakım Günü” Etkinliği Düzenlendi.

Hastanemiz Konferans Salonunda “12 Ekim Dünya Palyatif Bakım Gününe” farkındalık oluşturmak için Hastanemiz Palyatif Bakım Ünitesi personeli tarafından etkinlik düzenlendi.
Programa hastanemiz başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, hastane yöneticileri ve çok sayıda personel katılım sağladı.

Program hastanemiz başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik’ in açılış konuşmalarıyla başladı. palyatif bakım ünitesinin hastanemize ve sağlık hizmetlerine kattığı değeri dile getiren Prof. Dr. Çelik; “Kayseri Şehir ve Eğitim Araştırma Hastanesi palyatif bakım ünitesinin açıldığından bugüne çok büyük gelişme gösterdiğini, bu ünitede hastalara büyük bir özveriyle emek verildiğini dile getirdi. Burada hasta ve hasta yakınıyla birlikte bizim hekimlerimiz, hemşirelerimiz, fizyoterapistlerimiz, psikologlarımız, sosyal çalışmacı arkadaşlarımız ekip olarak hastanın nasıl beslenmesi gerektiğini onlara öğretiyorlar, solunum desteği sağlıyorlar bütün bakımlarına destek oluyorlar. Bizim için en önemli olan unsur insan sağlığıdır, burada verdiğimiz sağlık hizmetlerini en iyi şekilde hastalarımıza aktarmaya çalışıyoruz dedi. Bunun için bu ünitede görev yapan tüm personelime fedakâr çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” diyerek sözü palyatif bakım ünitesi sorumlu hekimi Doç. Dr. Deniz Avcı’ ya bıraktı.

“Palyatif bakım tüm hekimlerin vicdani sorumluluğudur” diyerek söze başlayan Doç. Dr. Deniz Avcı; Dünyada ve Türkiye’ de palyatif bakım ünitelerinin önemine değindi. Verdiği örneklerle farkındalık oluşturarak, Palyatif Bakım süreci hakkında bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Ardından Palyatif Bakım Ünitesinde kalan hastalar ve hastalıkları hakkında bilgiler veren palyatif bakım hemşiresi Esra Arslan ise palyatif bakım hemşiresinin kesinlikle profesyonel olması gerektiğini dile getirdi.

Program, Kayseri Şehir Hastanesi palyatif bakım ünitesinde kalmış bir hastanın burada kaldığı günler ve ebediyete uğurlanışını içeren hikayesi ve şiir dinletisiyle son buldu.