Hastanemiz Uyku Merkezi Orta Anadolu’nun En Büyük Merkezi Oldu.
07 Kasım 2019

Uyku, hayatın yaklaşık üçte birini oluşturmakta olup, sağlıklı bir yaşam için, vücudun ve zihnin yeniden yapılanması adına vazgeçilmez bir yaşam döngüsüdür. Uyku hastalıkları, yaşam kalitesinin bozulması ile depresyon, dikkat bozukluğu, obezite, kronik ağrı, kalp rahatsızlıkları, inme, hipertansiyon gibi birçok sağlık problemine zemin oluşturmaktadır. Bu amaçla Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uyku Laboratuvarı hız kesmeden hizmet vermeye devam ediyor.

Hasta sayısının fazla olması nedeniyle, talebi karşılayabilmek adına 9 olan hasta kapasitesi 17 ye çıkarılarak uyku laboratuvarımız kuruluşunun 1. yılını kutladı.

Donanımı ve uzman kadrosuyla bölgenin tercihi haline gelen Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde en çok rağbet gören bölümlerden biri olan uyku laboratuvarımız son teknolojik donanımı ve tecrübeli, alanında uzman doktor ve yardımcı sağlık kadrosuyla Kayseri’ ye ve bölgeye nitelikli hizmet vermektedir.

Uyku sorunu yaşayan hastalar, özellikle uykuda horlama, nefes kesilmesi (uyku apnesi) şikayeti olan hastalar için kurulan uyku laboratuvarında hastalarımız bir gece ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan özel uyku odalarında, fizyolojik uyku zamanlarınıda gece boyu kayıt işlemleri gerçekleştirilmektedir. Daha sonra uyku uzmanları olan doktorlarımız tarafından kayıtlar değerlendiriliyor.

Sağlık uyku, sağlıklı yaşamdır” diyen nöroloji uzmanlarımız Uz. Dr. Sevgi Arık Yüksel ve Uzm Dr. Nur Aleyna Yetkin kontrolünde merkezimiz 7 gün 24 saat hastalarımıza hizmet vermektedir.