Hastanemizde “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” Etkinliği Düzenlendi.
03 Aralık 2019

Hastanemiz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği tarafından “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” münasebetiyle diyabetin komplikasyonlarına dikkat çekmek için hastanemizde tedavi gören diyabetik ayak ve nefroloji hastalarına yönelik etkinlik düzenlendi.

Bakanlığımızın bu yıl teması “Diyabet ve Aile” olup, diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık oluşturmak istenen etkinlikte, başhekimimiz Prof. Dr. İlhami Çelik; “Diyabet hastaları, enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmam vesilesiyle benimde gördüğüm, çok sık enfeksiyon hastalıklarına maruz kalan hastalardır. Yaşamlarının ne kadar zor olduğunu biliyorum ama bunu kolaylaştırmak için burada diyabete gönül veren başta Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanlarımız Doç. Dr. Yasin Şimşek, Uz. Dr. Ferhat Gökay ve onlarla birlikte hastalarımıza özenle tedavi hizmeti veren sağlık çalışanlarımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımın katkısı, sizin diyabeti bilinçli yaşamak için hastanemizde düzenlemiş olduğumuz etkinliklere ilginiz ve bizlere olan güveninizden dolayı mutlu ve gururlu olduğumu belirterek, hepinize hoş geldiniz diyorum” diyerek açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Ardından Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği sorumlusu Doç. Dr. Yasin Şimşek; “Diyabet nedir, diyabet hastalığı ile yaşam, diyabet hastalığının aile üzerindeki etkilerini içeren sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumun ardından hastanemiz psikoloğu Kadir Sağlamkendirgil, diyabet ve depresyon arasındaki ilişkiyi anlatarak hastalarımıza motivasyon sağladı.

Program diyabet hemşiresi Hayriye Beyaz’ ın yazdığı İl Sağlık Müdürlüğü Basın Danışmanı Murat Özdeniz’ in seslendirdiği şiir dinletisiyle son bulurken, misafirler için özel olarak hazırlanan ikramlıklar sunuldu.