Hastanemizde Madde Analizinde Laboratuvar Uygulamaları Çalıştayı Düzenlendi
01 Eylül 2021

Kayseri Şehir Hastanesi Laboratuvar Merkezi Sorumluları tarafından organize edilen “Madde Analizinde Laboratuvar Uygulamaları LC/MS-MS Teknolojisi Çalıştayı” 6-7 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlendi.

Başhekimlik konferans salonunda gerçekleşen programa, Kayseri Vali Yardımcısı Dr. Hüseyin Nail Anlar, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, farklı illerden Öğretim Üyeleri ve Şehir Hastanesi hekimleri katıldılar.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Dr. Hüseyin Nail Anlar; “Birazdan başlayacak olan bu çalıştayın önemi açısından konuya yaklaştığımızda, çağımızın ve insanlığın önündeki en önemli meselelerinden biri olan, yasaklı maddeler ve bağımlılık, gençlerimiz ve çocuklarımızı ciddi manada tehdit etmekte. Bağımlılıkla mücadele kapsamında, ülkemizin geleceği ve menfaatleri için önleyici ve bilinçlendirici çalışmalar yapmak, Devletimizin olduğu kadar tüm toplumunda sorumluluğundadır. Yasaklı maddelerden gençlerimiz ve çocuklarımızı korumak için hep birlikte bir mücadele vermemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmasında, bağımlılıkla mücadelenin önemine değinen Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik’te “Doğrulama laboratuvarlarımız çok sayıda tahlil bakmakta. Ama biz Kayseri Şehir Hastanesi olarak, hasta ve tahlil sayımızla değil, faaliyetlerimiz ve yaptığımız güzel işlerimizle anılmak istiyoruz. Katılımcılara çalıştayımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyor verimli program olmasını temenni ediyorum” dedi.

Çalıştay hakkında bilgiler veren, Kayseri Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Sorumlusu Doç. Dr. Çiğdem Karakükçü; “Düzenlemiş olduğumuz çalıştay, Kayseri bölge illerden gelen hocalarımızın da katılımıyla gerçekleştiriliyor. Programdaki amacımız, diğer kurumlardaki klinisyen arkadaşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmak ve laboratuvarımızın tanıtımı yaparak madde analizi uygulamalarında, laboratuvarının ülkemiz genelindeki, madde ile mücadeleye katkısını tartışarak boyutlandırmak” dedi.

Madde Analizi laboratuvarımızın şehir hastaneleri içerisinde tek olmasından dolayı gurur duyduklarını dile getiren, Kayseri Şehir Hastanesi Laboratuvardan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Esma Saatçi’de, “Doğrulama testlerinin yapılması için farklı illerden ve farklı hastanelerden doğrulama laboratuvarımıza numuneler gelmekte. Bununla ilgili hastanemizin referans hastane olduğunu bilmeyen kurumların bilgilendirilmesinin sağlanması ve yaptığımız ileri analizlerin tanımı açısından önemli bir program olacaktır” ifadelerini kullandı.

Çalıştaya Ankara’dan katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Özlem Gülbahar; “Çiğdem Hocayı ve çalışmalarını takip ettiğim için hastaneniz laboratuvarları ile ilgili bilgim vardı. Ama şimdi bu çalıştay vesilesiyle gelip görmekte nasip oldu. Hem yasaklı maddelerin kullanılması ile ilgili deneyimi hem de tarama testlerinin yapıldığı doğrulama laboratuvarı olması açısından görmek istediğimi bir laboratuvardı. Biz Gazi Üniversitesi'nde yasaklı madde analizi yapmıyoruz. Düzenlenen çalışytaydan, Gazi Üniversitesi olarak bizde faydalanacağız aynı zamanda camiamız adına da önemli bir deneyim olacaktır” ifadelerini kullandı.