CoronaVac Faz III çalışması ile ilgili bilgilendirme
26 Şubat 2021

Çin Biyoteknoloji firması Sinovac tarafından geliştirilen COVİD-19 ‘inaktive tam virüs’ (Whole-Cell) aşısı ile yapılacak; randomize, çift kör, plasebo kontrollü bir çalışma* için gönüllü kayıtlarına ve ön değerlendirmelere Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği tarafından başlanmış olup aşı yaptırmak isteyen gönüllülerin belirtilen iletişim numaraları ile irtibata geçmesi rica olunur.

Çalışmaya Dahil Edilme Kriterleri:
1. Önceden PCR ile pozitif COVID-19 tanısı almamış olmak
2. 18-59 yaş arası (18 ve 59 yaş da dahil)
3. Doktor, hemşire, hasta bakıcı, temizlikçi, teknisyen, idari personel gibi hastanenin herhangi bir bölümünde çalışan hastane çalışanları
Çalışmaya Dahil Edilmeme Kriterleri:
1. Geçtiğimiz altı ay içinde immünosüpresan tedavi, kemoterapi,radyoterapi almış olmak
2.Aspleni öyküsü
3. Kadınlar için emzirme ve gebelik durumu
4. Pıhtılaşma bozukluğu öyküsü (örn. faktör eksikliği, koagülopati veya trombosit bozukluğu)
5. 12 ay ve daha fazla süre boyunca alkol veya uyuşturucu bağımlılığı
6. Geçtiğimiz üç ay içinde immünoglobulin ve/veya kan ürünlerinin uygulanması
7. İnsan bağışıklık yetmezliği virüsü (HIV) enfeksiyonu dahil olmak üzere, bilinen veya şüphelenilen herhangi bir otoimmün hastalık veya immün yetmezlik hastalığı