"Sağlık Hizmetlerine Kamu Özel İşbirliği Modeli" İsimli ORAN Projesi
07 Ağustos 2019

Orta Anadolu Kalkınma ajansı 2018 yılı teknik destek programı Mayıs - Haziran döneminde başarılı bulunan projeler arasında yer alan ‘‘Sağlık Hizmetlerinde Kamu Özel İşbirliği Modeli’’ isimli TR72/18/TD/0003 referans no ile destek almaya hak kazanan projemiz hastanemiz idarecilerinin yoğun katılımları ile başladı.

Eğitim ve danışmanlık hizmetlerini içeren projemiz 13 Kasım – 5 Aralıktarihleri arasında hastanemiz idarecileri başta olmak üzere birim sorumlusu çalışanların katılımları ile gerçekleştirilecektir.

Programda konuşan hastanemiz başhekimi Prof. Dr. İlhami ÇELİK, Kamu özel ortaklığı uygulamaları olumlu yanları ile birlikte yeni bir uygulama olması sebebiyle bazı sorunlarında yaşanacağı kabul edilmesi gereken bir gerçektir. Özel sektör finansman kaynaklarının kamu yatırımlarında kullanılmasında ortaya çıkabilecek belirsizlikleri, aksaklıkları önceden tespit ederek önlem alınması ile kamu zararının önüne geçilecektir.

‘’Modelin hukuksal çerçevesi ile modelin getirdikleri ve götürdüklerinin tayini noktasında tartışmaları incelemek, irdelemek, çözüm bulabilme noktasına katkıda bulunmak, Sistem içerisinde rolümüzün netleşmesi, Süreci takip edebilecek kalifiye eleman sayısının arttırılması, Ortaya çıkabilecek belirsizliklerin giderilmesi ve farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması için başta hastanemiz idarecileri olmak üzere çalışanlarımıza yönelik düzenlediğimiz eğitim faaliyeti için bize desteklerini esirgemeyen Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kuruluna ve emeği geçen personeline teşekkür ederim. Projenin hastanemiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.