Migren tedavisindeki yeni yöntemle hastalarımız ağrılarından kurtuluyor
12 Kasım 2021

Hastanemiz Nöroloji Kliniğinde uzman hekimlerimiz tarafından uygulanmakta olan oksipital blokaj tedavi yöntemi ile hastalarımız baş ağrılarından kurtuluyor.

İnsanlık tarihi kadar eski olan migren, toplum için oldukça önemli bir sağlık sorunudur diyen diyen Uz. Dr. Ersin Kasım ULUSOY sözlerine şöyle devam etti; Dünya Sağlık Örgütü tarafından günlük yaşamda en çok kısıtlılık yaratan hastalıklar arasında yer almaktadır. Migren hastalarında ilaçlar fayda etmediğinde, performans kaybına olduğunda oksipital sinir blokajı tedavi yöntemi altarnetif ve güncel bir tedavi seçeneği olarak kullanılmaktadır.

Oksipital Sinir Blokajı migren tipi baş ağrısından başka küme tipi baş ağrısı, oksipital nevralji, servilojenik baş ağrısı, ilaç kötüye kullanım tipi baş ağrısında kullanılmaktadır ve çeşitli oranlarda etki etmektedir dedi.

Oksipital Sinir Blokajı tedavi yöntemini anlatan Uz. Dr. Ersin Kazım ULUSOY, bu yöntemin kafanın arka kısmında lokal anestezik ajan kullanılarak sinirin ağrıyı iletmesini engellemek prensibine dayandığını belirtti. Böylelikle hastalar daha az ağrı atağı geçirmekte ve ağrı atağı geldiğinde daha az şiddetde hissedilmekte ve daha az ilaç kullanımına ihtiyaç duyulmakta olduğundan uzmanlar tarafından daha avantajlı bir tedavi yöntemi olarak görülmekte dedi.

Bu yöntem uygulaması kolay bir yöntem olup; kliniğimizde bu işlem için ayrılmış özel bir bölümde hastalar oturur pozisyonda enjeksiyon yapılmakta. İşlem 1/2 dakika kadar sürmekte ardından 10/15 dakika kadar hasta gözlemlendikten sonra günlük hayatına dönebilmekte. Tedavi yöntemi kısa sürede ve kolay uygulanabilir olması ile birlikte enjeksiyon uygulanan bölgede uyuşukluk dışında belirgin bir yan etkisi de yoktur.

Tedavinin etkisi 4/5 dakika sonra başlamakta olup, hastalar 1 ile 3 uygulama sonrası baş ağrılarının %60/%70 inden kurtulmaktadır. Bu işlemden sonra da hastanın iyilik hali 6 ay sürmektedir.

Oksipital Sinir Blokajı yöntemini etkili bir tedavi yöntemi olduğunu dile getiren Nöroloji Uzmanımız Dr. Ersin Kasım ULUSOY, bu tedavi yönteminin hastanemizde migren hastalarının ağrılarını kontrol altına almak için yeni ve alternatif bir tedavi yöntemi olarak güvenle kullanılmaktadır diyerek sözlerine son verdi.