Ameliyatsız karaciğer kist hidatik tedavisi
01 Eylül 2021

Hastanemiz Girişimsel Radyoloji Ünitesinde ameliyatsız yöntemle, radyoloji uzmanımız Uz. Dr. Mustafa ÖZDEMİR tarafından karaciğer kisti tedavisi uygulanmaktadır.

Kist Hidatik ülkemizde nispeten sık görülen paraziter hastalıklardandır diyen Uz. Dr. Mustafa ÖZDEMİR; kistin rüptür ve yayılım riskinden dolayı ivedilikle tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı. Merkezimizde ultrason eşliğinde iğne ve kataterler aracılığıyla açık ameliyata gerek kalmadan başarıyla tedavi edilmekte olduğunu dile getirdi.

Dr. ÖZDEMİR; Son hastamız 25 yaşında bayan hastaydı. Karaciğerinde 2 adet, büyüğü 10 cm çapında kistleri mevcuttu. Ultrason eşliğinde kistlere katater yerleştirilerek tedavi edildi. Yaklaşık 30/45 dakika süren işlemden sonra 2 gün gözlem altında tutulan hastamız sonrasında taburcu edildi.

Açık ameliyata göre daha az komplikasyon oranı ve daha kısa hastanede yatış süresi gerektirdiğinden girişimsel yöntemle kist tedavisi öncelikli yöntem olarak kliniğimizde başarıyla uygulanmaktadır diyerek sözlerine son verdi.