Hastanemizde Ortopedi ve Travmatoloji Derneği İşbirliği ile “5. Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireliği” Sempozyumu Gerçekleştiriliyor.
12 Kasım 2021

Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi konferans salonunda Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (OTHED) ve hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği işbirliğinde düzenlenen “5. Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireliği” sempozyumu gerçekleştiriliyor.

Programa hastanemiz başhekimi Prof. Dr. İlhami ÇELİK, Başhekim yardımcıları Op. Dr. Halit BAYKAN, Op. Dr. Mustafa ARIK, sağlık bakım hizmetleri müdürümüz Zahide AVCI, Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireleri Derneği “OTHED” Başkanı Prof. Dr. Hayriye ÜNLÜ, hastanemiz ortopedi ve travmatoloji kliniği hekimleri ve farklı illerden katılımcılar katıldılar.

İki gün (23-24 Şubat) sürecek olan Sempozyumun ilk gününde "Ortopedi ve Travmatolojide Multidisipliner Yaklaşım", “Ortopedik Cerrahide Güncel Yaklaşımlar” “Ortopedi ve Travmatolojide Basınç Yaralanmaları”, “Özel Durumlar ve Hemşirelik Yaklaşımları” konuları, ikinci gün ise “Geroortopedi” hakkında anlatım ve sunumlar yapılacaktır.

Program başhekimimiz Prof. Dr. İlhami ÇELİK ve sağlık bakım hizmetleri müdürümüz Zahide AVCI’ nın açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğimizden Op. Dr. Hazım Sekban; klinikte 25 uzman olarak hizmet verdiklerini belirterek, “Şu ana kadar günü birlik cerrahileri de dahil ettiğimizde ortopedi kliniğimiz yaklaşık 10 bin ameliyat yaptı. Günde 40-45 ameliyat yaptığımız oluyor. Kayseri Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği olarak Kayseri’de ciddi bir marka olduk. Tabi bu marka olmak tek başına olan bir iş değil, ekip sayesinde oluyor. Ekip arkadaşlarıma gösterdikleri özveriden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Öğleden sonraki oturumda "basınç yaralarının tedavisinde kanıta dayalı cerrahi yaklaşım" konulu sunumunu gerçekleştiren Başhekim yardımcısı Op. Dr. Halit BAYKAN, çeşitli illerden gelen katılımcılara kayseri şehir hastanesi olarak sağlık turizmi konusunda bakanlık onayı alarak çalışmaya başladığımızı belirtti.