Kalp krizi geçiren hasta ambulans helikopter ile hastanemize ulaştırıldı.
01 Eylül 2021

Kayserinin Yahyalı ilçesinde baygınlık geçiren 69 yaşındaki Ömer SARIBOĞA isimli hasta Yahyalı İlçe Devlet Hastanesinde ilk müdaheleleri yapıldıktan sonra, sağlık ekipleri eşliğinde ambulans helikopter ile hastanemiz heliport alanına 15 dakikada iniş yaptı.

Sağlık personellerimiz tarafından helikopter pistinde karşılanan SARIBOĞA, son teknolojiyle ve nitelikli cihazlarla donanımlı hastanemizde tedavi altına alındı. Acil servisde ilk müdaheleleri yapılan SARIBOĞA için gerekli tetkikler ve EKG çekimleri yapıldıktan sonra, ciddi bir kalp krizi geçirdiği anlaşıldı diyen Uz. Dr. Nebi CERİT; hastamızı vakit kaybetmeden acil bir şekilde katater laboratuvarına aldık ve acilen anjio yapmaya karar verdik dedi. Hastaya uygulanan anjiografide ana damarlarından bir tanesinin %100 tıkalı olduğunu tespit ettik ve tıkalı damara stent takarak damardaki kan akımını sağladık. Başarılı geçen işlemlerden sonra kardiyoloji yoğun bakım ünitesine aldık diyerek sözlerine son verdi. Hasta genel sağlık durumu düzelerek Bir gün yoğun bakımda gözlem altında tutularak kardiyoloji servisine çıkarıldı.

Genel durumu gün geçtikçe iyiye giden hasta ve hasta yakını; günümüzde sağlık hizmetlerinde geldiğimiz noktaya değinerek memnuniyetlerini belirttiler. SARIBOĞA’ nın yakınları kısa sürede hızlı bir şekilde tedavi edilip sağlığına kavuşturulmuş olmasından dolayı yetkililere teşekkürlerini ilettiler.