Referans Merkezi olan İşitme-Konuşma ve Denge Ünitemiz
01 Eylül 2021

Hastanemizde Referans Merkezi olan Işitme-Konuşma ve Denge Ünitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde faaliyete geçmiş bulunmaktadır.

Hastanemizde Referans Merkezi olan Işitme-Konuşma ve Denge Ünitemiz bulunmaktadır. Bu ünitemizde 3 uzman odyolog ve 1 odyometrist görev yapmaktadır. İşitmenin değerlendirmesi için erişkin odyometri, timpanometri, çocuk odyometri, OAE, ABR, tinnitus değerlendirme testleri, denge değerlendirme testleri olarak ise VNG, VEMP, VHIT ve Kalorik testler yapılmaktadır. Fasiyal sinir paralizisini değerlendirmek için Enog testi yapılmaktadır.

Yine referans merkezi olarak 0-18 yaş arası çocukları işitme cihazı rehabilitasyonları için işitme cihazı raporu verilmesi Kayseri ve civarında Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlar içerisinde sadece hastanemiz bünyesinde düzenlenmektedir.