Laparoskobik böbrek ameliyatı ile yeniden sağlıklı bir şekilde hayata tutundu.
25 Haziran 2019

2 YIL ÖNCE EŞİNİN VERDİĞİ BÖBREKLE HAYATA TUTUNAN ŞERİFE ZUBU’ YA İKİNCİ YENİ HAYAT

Hastanemiz üroloji kliniğine Nevşehir Devlet Hastanesinden şiddetli yan ağrıları ve kanama şikayeti ile yönlendirilen daha önce böbrek nakli gerçekleşmiş 60 yaşındaki Şerife ZOBU isimli hasta, hastanemizde geçirdiği eş zamanlı iki taraflı laparoskobik böbrek ameliyatı ile yeniden sağlıklı bir şekilde hayata tutundu.

İki yıl önce genetik bir rahatsızlık olan polikistik böbrek hastalığının yol açtığı böbrek yetmezliği olan 60 yaşındaki Şerife ZOBU, İstanbul’ da özel bir hastanede eşinin verdiği böbrek ile hayata tutunmuştu. Aradan geçen iki yılda hastanın kendi böbreklerindeki kistlerin büyümesi, şiddetli ağrıya yol açması ve kanamaların olması nedeniyle Nevşehir Devlet Hastanesinden tedavisi için hastanemiz üroloji kliniği sorumlusu Doç. Dr. Mert Ali KARADĞ’ a yönlendirildi. Hastayı teslim alan Doç. Dr. KARADAĞ; hastanın aynı seansta iki böbreğinin de kapalı (laparoskobik) yöntemle alınmasına karar verdi. Hastamızın kendi böbreklerinde çok fazla kisti, şiddetli ağrıları ve böbrek büyümesi vardı diyen Doç. Dr. KARADAĞ, kapalı (laparoskobik) yöntemle hastamızın her iki böbreğini de başarılı bir şekilde aldık, hastamız sağlığına kavuştu, genel durumu çok iyi yarında taburcu edeceğiz dedi.

Eşine 2 yıl önce böbreğini veren Bahri ZOBU (60) isimli hasta yakını ise, eşimin şiddetli ağrıları vardı buraya geldik doktorumuz Doç. Dr. Mert Ali KARADAĞ’ ı bulduk. Kendisi kapalı (laparoskobik) yöntemle eşimin 2 böbreğini de aldı. Eşim şu an çok iyi her şeyden çok memnunuz doktorumuzdan Allah razı olsun dedi.