Türkiye’ ye ziyaret için gelen 69 yaşındaki Japon Hasta Gastroenteroloji Kliniğinde yapılan müdahaleden sonra sağlığına kavuştu.
29 Ağustos 2019

Türkiye’ ye ziyaret için gelen 69 yaşındaki Akımıchı Endu isimli Japonyalı hasta hastanemiz Gastroenteroloji Kliniğinde yapılan müdahaleden sonra sağlığına kavuştu.

Konya ziyareti esnasında rahatsızlanan Mr Akumıchı, kendisini iyi hissetmediği için tatilini yarıda kesip ülkesine dönmek üzereyken Erkilet Havalimanında fenalaştı. 112 ekipleri tarafından hastanemiz acil servisine getirilen hastanın iç kanaması olduğu tespit edildi. Hastanemiz Acil servisi’ nden hastayı teslim alan Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan DOĞAN, Endoskopik Ultrasonografi çekimi sonrası hastanın mide kanaması geçirdiğini tespit etti.

Hasta ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Serkan DOĞAN, “Mr. Akumıchı uçağa binmek üzereyken bayılma sonucu hastanemize kabul edildi. Yaptığımız tetkikler sonucu ve Endoskopik Ultrasonografi sonrasında hastanın midesinden kanadığını gördük ve hızlı bir şekilde stabilize ederek hastamızı sağlığına kavuşturduk. Hastamız çok iyi durumda, şuanda taburcu edebiliriz fakat uçağı bir gün sonra olduğu için bir gün daha hastanemizde misafir edip taburcu edeceğiz” dedi.

Kayseri Şehir Hastanesinde sağılığına kavuşturulun 69 yaşındaki Akumıchı ENDU ise; “dünyada en iyi sağlık hizmetini aldığım, çok doğru bir yere geldiğimi düşünüyorum, Japonya’ da bile bu kadar geniş, bu kadar güzel böyle sistemli sağlık hizmeti veren yer yok, üstelik herkes çok kibar ve anlayışlı neden bu kadar kibar ve anlayışlılar çok şaşırdım, Japonya’ ya döndüğümde herkese burayı anlatacağım ve herkese çok teşekkür ederim” diyerek duygularını ifade etti.