Hastanemiz getat bünyesinde hipnoterapi ünitesi hasta kabulüne başlamıştır.
01 Eylül 2021

Hastanemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Birimi bünyesinde "Hipnoterapi Ünitesi" açılmış olup, Uz. Dr. Hürmet Ebru BAYKUŞ tarafından hasta kabulüne başlanmıştır.

HİPNOZ; kelime anlamıyla uyku anlamına gelmekle beraber, esasen uyku olmayıp, bir bilinç değişikliği durumu olarak tanımlanmaktadır. Dikkatin bir noktaya toplandığı çevreye olan farkındalığın azaldığı farklı bir bilinç durumudur. Hipnozun tedavi alanında kullanımına hipnoterapi denir. Hipnoterapi tedavi yöntemi Amerika Tıp Birliği tarafından 1958 yılında bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmiş olup, Türkiye' de ise Sağlık Bakanlığı tarafından Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Birimi bünyesinde Hipnoterapi tedavi yöntemi olarak uygulamaya koyulmuştur diyen Uz. Dr. Hürmet Ebru BAYKUŞ sözlerine şöyle devam etti.

Hipnoz tedavisi birçok alanda tedavi maksatlı kullanılacak bir yöntemdir. Bu yöntemi sıklıkla psikoterapinin (hem dinamik hem de bilişsel davranışçı terapilerin) etkinliğini artırmak için, kilo problemlerinde, cinsel sorunlarda, eğitim ve sporda motivasyonun artırılmasında, çeşitli psikosomatik hastalıklarda (kabızlık, ishal gibi ), beslenme bozuklukları, obezite, anoreksiya, psikolojik infertelite, günlük stresler sonucu ortaya çıkan gerginliklerde bedensel ve zihinsel gevşeme amacıyla, allerji ve deri hastalıklarında farmakolojik tedaviye destek olarak, migren, çeşitli romatizmal hastalıklar ve kanser hastalıklarında ağrıda multidisipliner ve multimodal yaklaşımlarda önemli bir yöntemdir.

Bu anlamda ilk olarak Psikiyatri Kliniği ile birlikte hastalara nasıl daha faydalı olabiliriz adına küçük bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Kayseri Şehir Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp bünyesinde bu yöntemle hastalarımıza faydalı olmaya çalışacağız diyerek sözlerine son verdi.