Üniversiteli Gencin Hayatını Kurtaran Ekip Çalışması
17 Aralık 2019

Hastanemiz Gastroenteroloji ve Genel Cerrahi kliniklerinin ortak çalışmaları ile bağırsak iltihabı hastalığı olan Özge Yüksel isimli 19 yaşındaki üniversite öğrencisine uygulanan tedavi metodu hastayı yeniden hayata döndürdü.

Kayseri’ de yaşayan 19 yaşındaki Özge Yüksel, 8 yıl önce yakalandığı iltihaplı bağırsak hastalığı nedeniyle hastanemiz gastroenteroloji polikliniğine başvurdu. Burada yapılan tahlil ve tetkikler neticesinde bir süre medikal tedavi gören Yüksel, kilo vermeye devam edince, hastanemiz Genel Cerrahi Kliniğinden konsültasyon istendi. Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Ömer Topuz Özge’ nin muayenesinden sonra ameliyat olması gerektiğini, Şehir Hastanesi ekibi olarak bunu başarıyla gerçekleştirebileceklerini açıkladı. Doktorlarının ve ailesinin desteğiyle ameliyat olmaya karar veren Özge Yüksel; “hastalığım nedeniyle çok zor günler yaşadım. Çok ağır seyreden bir hastalıktı, yemek yiyemiyor sürekli kilo veriyordum. Şiddetli karın ağrılarım yüzünden ziraat bölümünde öğrencisi olduğum üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım. Ameliyat olduktan sonra Şehir Hastanesinde işim bitmedi. Gastroenteroloji uzmanı Doç. Dr. Serkan Doğan hocam tedavime medikal olarak devam etti 7 ayda 18 kilo aldım ve şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Normal hayatıma dönebildim ağrılarım kalmadı. Ameliyattan hemen sonra tekrar üniversite sınavına girdim sağlıkla ilgili bir alan seçip bende insanlara faydalı olmak istedim ve sağlık turizmi bölümünü kazandım. Artık eğitim hayatımada devam edebiliyorum. Kayseri Şehir Hastanesi Gastroenteroloji uzmanı Doç. Dr. Serkan Doğan ve Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ömer Topuz hocalarıma ve ekiplerine beni tekrar ayağa kaldırdıkları için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan Doğan; “Özge 1 yıl önce bize başvurduğunda (crhon hastalığı) bağırsak iltihabı hastalığı vardı. Buna bağlı olarak halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, kilo kaybı ve kanlı dışkı şikayetleri vardı. Biz tedavi metodlarımızı uyguladık. Uyguladığımız metodlara bir süre sonra yanıt vermemeye başladı. Yaptığımız kolonoskopilerde de maalesef tedaviye yanıt vermeyeceğini gördük. Genel cerrahi kliniğinden Doç. Dr. Ömer Topuz ile birlikte konsülte yaptık ve hastanın ameliyatına karar verdik. Bu bir ekip çalışmasıydı ve sonuç olarak hastamız şu an 7 ayda 18 kilo aldı ve sağlığı oldukça iyi durumda. Özge’ yi hala takip etmeye de devam ediyoruz.” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ömer Topuz ise; “Özge bugün kontrol için bizi ziyaret etti. Crhon hastalığı dediğimiz iltihaplı bağırsak hastalığı vardı. Hastamızın beslenme bozukluğu ile birlikte 30 kiloya kadar düştüğünü gördük ve ameliyatına karar verdik. Ameliyat kararı verdikten sonra operasyonla bağırsağındaki hastalıklı bölgeyi kesip aldık. Sonrasında kontrollere geldiğinde Özge’ nin kilo almaya başladığını gördükçe de tedavi kararımızın ne kadar yerinde olduğunu tekrar gördük. Özge iyileşti, kilo almaya başladı bu bizim için şükür sebebi hepimiz onun adına mutluyuz” dedi.