Hastanemizde Etik Kurul ilk toplantısını gerçekleştirmiştir Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020

Hastanemizde Etik Kurul ilk toplantısını gerçekleştirmiştir

Hastanemizde tıbbi alanda yapılan çalışmaların tıbbi etik açısından uygunluğunu inceleyecek olan etik kurul kurulmuş olup, bugün başhekimimiz Prof. Dr. İlhami Çelik’ in katılımlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirmiştir.

Etik kurulumuz hastanemizde görev yapan çeşitli branşlardaki öğretim üyelerinin, Biyomedikal mühendisinin ve kurum avukatlarımızın katılımıyla oluşturulmuştur. Hastanemiz etik kurulunun kurulma amacı; hasta ve gönüllü haklarını, güvenliğini, onurunu ve mahremiyetini korumak amacıyla, ilgili düzenleyici kurumlara, mevzuata ve toplum gerekliliklerine uygun olarak hareket etme sorumluluğundandır.