Kayseri Şehir Hastanesi Bölgede Organ Bekleyen Hastalara Umut Olacak
05 Mart 2020

Kayseri Şehir Hastanesi bünyesinde organ nakil merkezi açılması konusunda birçok çalışma ve girişimde bulunan Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ve sağlık idarecileri, dev bir adım daha atmayı başardılar. Uzman kadrosu ve son teknoloji cihazları ile kısa sürede bölge hastanesi konumuna gelen Kayseri Şehir Hastanesi, yapılan hummalı çalışmaların ardından ‘Organ Nakli Merkezi’ olması için istenen tüm şartları yerine getirerek “Böbrek Nakli Yapılabilen Organ Nakli Merkezi” olma ünvanını almayı başardı.

30 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen törende, organ nakli merkezi olma yolunda atılan bu büyük adımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürü Benli, emeği geçen tüm personele teşekkürlerini ileterek, “Bu bizler için bir başlangıç. İlerleyen günlerde İnşallah diğer organ nakillerini de gerçekleştiren bir hastane olma yolunda hızla ilerleyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Organ Nakli Merkezi Sertifikaları, Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerine İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli tarafından teslim edildi..