Hastanemizde “Çocuk İstismarı” Eğitim Programı Başladı.
23 Mart 2020

Hastanemizde Sosyal Hizmet Uzmanları ve Psikologları tarafından, personele yönelik “çocuk istismarı” konulu eğitim programı düzenlendi.

Başhekimlik konferans salonunda düzenlenen eğitim 2-5 Mart tarihleri arasında dört gün boyunca devam edecektir. Programın ilk gününde, Başhekimimiz Prof. Dr. İlhami Çelik, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sultan Şahin, Başhekim Yardımcılarımız Uzm. Dr. Esma Saatçi ve Uzm. Dr. Soner Kılıç katıldılar.

Eğitimde, hastanemizde görev yapan sosyal hizmet uzmanlarının görev ve sorumlukları hakkında kısaca bilgilendirme yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Abdülkadir Özbek; “Bu eğitimi düzenleme amacımız hastanemiz personelinin farkındalığını artırmak ve ihmal istismar mağduru çocuklarla ilgili yapılacak işlemlerde; doğru zamanda bildirim yapılmasını sağlarken, mahremiyet ve çocukların örselenmemesi adına hassasiyet gösterilmesi gerekliliğini tekrar hatırlatmaktır” dedi. Eğitim sunumların ardından personelin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.