Hastanemizde Çalışanlara Yönelik Tıbbi Farkındalık KBRN Eğitimi Verildi.
08 Nisan 2020

Kayseri Şehir Hastanesi acil servislerinde görevli personele, Sağlık Bakanlığımız tarafından görevlendirilen eğiticiler tarafından Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer(KBRN)Tehlikeli Maddeler Farkındalık eğitimleri 10-12 Mart 2020 tarihlerinde verildi.

Hastanemizde 12 Mart 2020 tarihinde gerçekleşen eğitimlere; İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Mustafa Karaağaç, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim yardımcılarımız Uzm. Dr. Abdullah Gür, Uzm. Dr. Sadi Taccettinoğlu, sağlık yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.
Eğitim hakkında açıklamalarda bulunan Kayseri Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın; “Kayseri Şehir Hastanesi’nde acil servis çalışanlarımıza ve hastane personelimize (KBRN) Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer kazalar ve savaşlar noktasında meydana gelecek olaylarla ilgili bilgilerimizi yenileme noktasında bir toplantı düzenlemiş durumundayız. Toplantımıza Gaziantep ilimizden üç değerli hocamız şehrimize eğitim için gelmişlerdir. Salı günü Kayseri Devlet Hastanesi’nde yapmış olduğumuz eğitimden sonra, bugün de Kayseri Şehir Hastanesi’nde görev yapan profesyonel arkadaşlarımıza bu eğitimi verilecektir. Bu eğitimle bilgilerimizi tazeleyerek, hazırlıklarımızı gözden geçireceğiz” dedi.

Şehir Hastanesi Başhekim Yrdımcısı Uzm. Dr. Abdullah Gür ise; “ Kayseri İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Kamu Hastaneleri Başkanlığımızın destekleriyle KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer ) eğitimi veriyoruz. KBRN; Kimyasal, Biyolojik, Nükleer ve reaktif saldırılara karşı hastanelerimize önceden tedbir almaya zorlamak, bu tedbirlerle acillerimizi aktif hale getirmektir. Teknolojinin ve günümüz bilgilerinin güncellenmesi ile beraber KBRN’ de güncellemeler meydana gelmektedir. Bu amaçla tüm Türkiye'de bu eğitimler planlanmaktadır. Eğitime destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Doç. Dr. Ertuğrul Kılıç “KBRN Tarihçesi” hakkında, Uzm. Dr. Mehmet Doğan, “KBRN’de Acil Önü Düzenlenmesi”, Acil Servis Sorumlu Hemşiresi Hasret Yıldoğlu ise “Dekontaminasyon Ünitesi” hakkındaki bilgilerini aktardılar.. Ayrıca, kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer maddelere karşı personelin kendi güvenliğini sağlaması için kullanması gereken kişisel koruyucu ekipmanlar ve hasta ile yaralılara müdahale konularında uygulanması gereken yaklaşımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.