On İki Bin Kilometre Öteden Hastanemize Teşekkür
01 Eylül 2021

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Nevşehir ilimizin Kapadokya bölgesini ziyareti sırasında rahatsızlanan ve oğlu tarafından Kayseri Şehir Hastanesi'ne getirilen, 66 yaşındaki Meksikalı Enrique Gudino Magana isimli hasta, hastanemizde gördüğü tedaviyle ölümden döndü. Sağlığına yeniden kavuştuktan sonra Meksikaya dönen Magana; çocukları ve torunları ile 66. yaş gününü kutlarken, doğum günü kutlamasında Kayseri Şehir Hastanesi’ne olan minnettarlığını ay yıldızlı forma giyerek aynı zamanda doğum günü pastasını da ay yıldızlı yaptırarak gösterdi. Torunları ve çocuklarıyla giydikleri Türk bayraklı formalarıyla çekilen fotoğraflarını, kendisini tedavi eden doktorlara oğlu aracılığıyla gönderen Enrique Gudino Magana o gün yaptığı açıklamada; “Kayseri Şehir Hastanesi ekibi olarak bana kendi ailenizden biriymiş gibi çok kibar davranarak büyük ilgi gösterdiniz. Tecrübeli personeliniz özveriyle beni sağlığıma kavuşturmak için uğraştı. Sizin bu uğraşlarınız sonrasında sağlığıma kavuşarak ülkeme döndüm. Sizlerin sayesinde 66. yaş günümü çocuklarım ve torunlarımla kutladım. Siz Türk doktorlarına ve hastane çalışanlarına ailemle bu mutluluğu bize yaşattığınız için şükranlarımı sunuyorum” mesajını paylaşmıştı. Sağlığına kavuştuktan sonra, aradan geçen 1 yılda yeniden sağlığına kavuştuğu günün anısına 22 Ağustos’ta yıldönümü kutlaması yapan Meksikalı Magana, Kayseri Şehir Hastanesi çalışanlarına yeniden mesaj göndererek şu sözlere yer verdi.

Enrique Gudino Magana; “Bu gün 22 Ağustos 2020. Bir yıl önce Kayseri Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinden taburcu olmuştum. Hastanede kaldığım 15 gün boyunca profesyonel bir medikal ekip tarafından en üst seviyede sağlık hizmeti aldım. Tedavimde emeği geçen başta hastane başhekimi Prof. Dr. İlhami ÇELİK olmak üzere tüm doktorlara, hemşirelere, servis çalışanlarına, hastane yönetimi ve idarecilerine çok teşekkür ederim. Türkiye’ de aldığım başarılı tedavi sonrası iyileşmemin birinci yılını kendi ülkem olan Meksika ve ikinci vatanım olarak gördüğüm Türkiye bayrakları ile aile fertlerim arasında futbol oynayarak kutladım. Umarım önümüzdeki sene iyileşmemin ikinci yılında Türkiye’ ye, Kayseri Şehir Hastanesi’ ne gelip, hayatta kalabilmek için bana verilen ikinci şansı birlikte yan yana kutlamak için Türk dostlarımı ziyaret edeceğim. Ülkenizde turist olarak bulunurken yüksek standartlarda, kaliteli sağlık hizmetlerinden faydalanarak kendi vatandaşlarınızla aynı şartlarda tedavi görerek tamamen iyileştiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti’ ne, Sağlık Bakanlığı’ na sonsuz teşekkür eder, sizlere minnettar olduğumu bildirmek isterim” dedi.