Kayak Yaparken Yaralanan Ukraynalı Turist Hastanemizde Tedavi Edildi.
01 Eylül 2021

Erciyes' te Kayak Yaparken Yaralanan Ukraynalı Turist Hastanemizde Tedavi Edildi.
Erciyes kayak merkezinde kayak yaparken düşerek kaburga kemiği kırılan Ukraynalı bilişim uzmanı Kostantin Bevziuk (21), hastanemizde tedavi edilerek sağlıkla taburcu edildi.
Ukrayna' da çalıştığı firmanın düzenlediği gezi kapsamında Erciyes kayak merkezine gelen bilişim uzmanı Kostantin Bevzıuk, kayak yaptığı sırada düşerek yaralandı. 112 ekipleri tarafından hastanemize getirilen Ukraynalı turistte yapılan ilk müdahalenin ardından kaburga kemiklerinde kırık olduğu ve bu durumun akciğerine zarar verdiği tespit edildi. Hızlı bir müdahalenin ardından hayati tehlikesi ortadan kalkan hasta hastanemiz göğüs cerrahisi servisinde tedavi altına alındı.
Aldığı tedaviden son derece memnun olduğunu dile getiren Kostantin, "Erciyes kayak merkezinde talihsiz bir kaza yaşadım ve kaburgalarım kırıldı. Akciğerim sönmüş. Çok acı çektim. Türkçe bilmediğim için sıkıntımı anlatmakta zorlanacağım diye endişeliydim. Ancak öyle olmadı Kayseri Şehir Hastanesi ülkemdeki hastanelere göre çok daha güvenli. Bizim ülkemizde devlete ait hastaneler böyle değil. Burada aldığım sağlık hizmetinden dolayı doktoruma, sağlık personeline ve hastane başhekimine tüm Türk doktorlarına teşekkür ederim" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan hastanemiz Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet ORAL ise; "Hastamız Erciyes Kayak Merkezinde kayak yaptığı sırada kayaya çarparak düşmüş. 112 ekipleri tarafından hastanemize getirilen hastamızın 9. ve 10. kaburga kemiklerinde kırık olduğunu tespit ettik. Kırılan kaburga kemiklerinin akciğerine zarar vermesi nedeniyle akciğere kanama ve hava kaçağı tespit ettik. Hızlı bir şekilde müdahale ederek hastamıza göğüs tüpü taktık ve sonrasında göğüs cerrahisi servisimize yatışını gerçekleştirdik. Serviste yattığı süre boyuncada tedavi ve takiplerinizi yaptıktan sonra hastamız sağlığına kavuştu. Artık kendisini sağlıkla taburcu edeceğiz" dedi.