Hastanemizde 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde Farkındalık Programı Gerçekleştirildi
04 Aralık 2023

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, SBÜ Kayseri Tıp Fakültesi ve Hastanemiz ortaklığında “Riskli Bebek Farkındalık Programı” gerçekleştirildi.

Riskli bebeklerde erken teşhis ve bu sayede erken tedavi ile engelliliğin en aza indirilmesi adına Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği ev sahipliğinde gerçekleşen farkındalık programı, SBÜ Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Erşan ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği İdarî Sorumlu Hekimimiz Prof. Dr. Havva Talay Çalış'ın açış konuşmaları ile başladı.

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, İlimiz sağlık yöneticileri ve hekimlerimizin katılım sağladığı programda; Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi İsa Cüce “Riskli Bebekte Erken Tanı ve Müdahale İçin Organizasyon”, Kayseri Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Osman Baştuğ “Neonatolog Riskli Bebek ve Risk Faktörleri”, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Canpolat “Çocuk Nörolojisi Gözüyle Riskli Bebek”, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Emekli Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kıvılcım Gücüyener “Riskli Bebeklerde Nörolojik Muayene ve Prognoz”, Prof. Dr. Bülent Elbasan “Riskli Bebeklerde Erkan Müdahale ve Rehabilitasyon” konulardaki sunumlarını gerçekleştirdiler.

• 3 Aralık Dünya Engeliler Günü