Türkiye’de İlk “Çocuk Gelişimi Destek/Oyun Terapisi Birimi” Hastanemizde Hizmete Açılmıştır.
01 Haziran 2022

Hastanemizde Başhekimimiz Prof. Dr. Emin SİLAY ve Başhekim Yardımcıları Dr. Funda TOPRAK, Uz. Dr. Şaban YÜKSEL’ in ve hastanemiz idarecilerinin katılımlarıyla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kulesinde “Çocuk Gelişimi Destek/Oyun Terapisi Birimi” hizmete açılmıştır.

Türkiye’de az sayıda bulunan bu birimin açılışı, çocuk hastalıkları uzman hekimlerimiz, çocuk psikiyatristlerimiz ve çocuk gelişim uzmanlarımız tarafından, Küçük Kalpler Eğlence Ekibimiz eşliğinde çocuk hastalarımıza hediyeler ve balonlar dağıtılarak gerçekleştirildi.

Amacı;  çocuklarla oyun oynarken terapotik iletişim kurarak gelişimlerini izlemek olan birime 3/12 yaş arasında tüm çocuklarımız başvurabilecektir. Açılışa katılan Başhekimimiz Prof. Dr. Emin SİLAY; “Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve geleceğe sağlıklı bireyler yetiştirmek bizim görevimiz, bu minvalde hastanemizde yapılması planlanıp bize sunulan bu tür çalışmaları elimizden geldiği kadar destekliyoruz. Arkadaşlarımız güzel bir çalışma başlattılar sanırım Türkiye’de çok az sayıda örneği var yeni birimimiz şehrimize hayırlı olsun çocuklarımızın gelişimine çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Açılan birimin gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetlerle ilgili açıklama yapan birim sorumlusu Çocuk Gelişim Uzmanı Elif DEMİRCİ; Çocuk Gelişim Destek Birimimizi bugün Başhekimimiz Prof. Dr. Emin SİLAY ve Başhekim Yardımcımız Dr. Funda TOPRAK’ın destekleriyle açmış bulunmaktayız. Birimimizde sekiz çocuk gelişim uzmanı arkadaşımla birlikte hizmet vermekteyiz. Birimimiz öncelikle çocuk psikiyatri polikliniğinden gelen hastalarımızın ruhsal durumlarını iç dünyalarını anlayarak onlarla oynarken tanıyarak ve onları gelişimsel açıdan takip edebilmemiz için açılmıştır. Biz çocuklarla oynarken gözlemler gerçekleştireceğiz ve bununla ilgili rapor hazırlayıp çocuk psikiyatri  uzmanlarımıza sunacağız. Buraya seçtiğimiz malzemelerin hepsi anlamlı malzemeler ve bunları itinayla seçtik. Çocuk neden oynar, nasıl oynar bizim için çok önemli ve değerli. Çocuklarla öncelikli hedefimiz, bu birimde çocuklarla çalışacağız ama ailelerimize de çocuklarıyla birlikte örnek oyun oynamayı, birlikte etkileşimli kitap okumayı öğreterek burada aldıkları eğitimler doğrultusunda evde çocuklarıyla nasıl oyun oynamaları gerektiğini, çocuklarının gelişimlerine nasıl destek olmaları gerektiğini, burada aldıkları gelişimsel destek programını evde nasıl  devam ettirmeleri gerektiğini onlarla paylaşacağız. Kısacası ailelerimize de çocukların gelişimsel eğitimleri konusunda yol göstereceğiz. Hastalarımız bize çocuk psikiyatri polikliniğinden yönlendirilerek ulaşabilecekler. Çocuk psikiyatristleri çocuklarda görülen korku, kaygı öfke kontrol problemleri, travmatik yaşantı, ekran bağımlılığı, psikososyal yoksunluk, ayrılma kaygısı, otizmi tanılama gibi durumlarda çocukları gelişimsel destek birimine yönlendireceklerdir. Sağlıklı nesillere sağlıklı bireyler yetiştirmek için biz buradayız” dedi.