Hastanemiz Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Kliniğinde Ücretsiz Ben Taraması Yapıldı.
16 Haziran 2023

Hastanemiz Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniğinde; Euromelanom haftası kapsamında ben taraması yapıldı. Türkiye’de 17 ilde ve 41 merkezde Türk Dermatoloji Derneği önderliğinde gerçekleştirilen tarama programı, hastanemizde de 25 Mayıs tarihinde yapılarak; şüpheli lezyonlar saptanıp hastalar takibe alındı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği Uzmanımız Uzm. Dr. Esra Nur ÜNAL; “Vücutta 50’den fazla kollarda 20’den fazla nevüs olması deri kanseri açısından risk teşkil ediyor. Bu nedenle bu hastaların bilgisayarlı dermoskop cihazı ile yılda bir kez mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Biz  dermatologlar olarak hastalarımıza cilt sağlıkları için, ciltlerini güneşin zararlı etkilerinden korumak adına güneş koruyucu kremleri düzenli bir şekilde kullanmalarını, güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 12:00-16:00 saatleri arasında güneşe çıkmamalarını ve solaryumdan uzak durmalarını öneriyoruz” diyerek bilgilendirmede bulundu.