Hastanemizde "Diz Osteoartrozunda Robotik Cerrahi ve Kalça Ağrılarına Artroskopik Yaklaşım" sempozyumu gerçekleştirildi.
16 Haziran 2023

Erciyes Üniversitemiz ve SBÜ Kayseri Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği ile Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği işbirliğinde düzenlenen programa; SBÜ Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami ÇELİK, Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Ulaş Serkan TOPALOĞLU, ERÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet KIRNAP, Özel Tekden Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet GÜNEY, Hastanemiz ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimleri katılım sağladılar.

Prof. Dr. Havva TALAY ÇALIŞ ve  Prof. Dr. Fırat OZAN'ın açış konuşmalarıyla başlayan program, Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Ulaş Serkan TOPALOĞLU'nun hoş geldiniz konuşmalarıyla devam etti. SBÜ Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami ÇELİK'in teşekkür konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi.

İlk oturum Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğimiz Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Havva TALAY ÇALIŞ ve Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğimizden Op. Dr. İbrahim ALTUN'un başkanlığında başlatılırken, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğimiz Başasistanı Uzm. Dr. Ayşe GÜÇ, "Diz Osteoartrozunda Cerrahi Dışı Yöntemler" ve Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğimiz Uzmanı Doç. Dr. Yakup EKİNCİ tarafından "Diz Osteoartrozunda Cerrahi Tedavi Yöntemleri" konulu sunumlar gerçekleştirildi.

İkinci oturum ise ERÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet KIRNAP ve Hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nden Doç. Dr. Hasan Onur ARIK moderatörlüğünde başlayıp, Özel Tekden Hastanesi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet GÜNEY’in "Diz Osteoartrozunda Robotik Cerrahi" konulu sunumunu gerçekleştirmesiyle devam etti.

Ardından Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nden Prof. Dr. Serap TOMRUK SÜTBEYAZ ve Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nden Doç. Dr. Ali Eray GÜNAY’ın moderatörlüğünde üçüncü oturuma geçilerek, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Başasistanı Uzm. Dr. Fatma Gül Ülkü DEMİR'in "Diz Osteoartrozunda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon" ve Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'mizden Dr. Öğretim Üyesi İbrahim ALTUN'un "Total Artroplasti Cerrahi Olgu Örnekleri" konulu sunumlarıyla oturum sona erdi.

Son olarak; dördüncü oturum ERÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ ve Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'mizden Doç. Dr. Adem ÇÖBDEN'in moderatörlüğünde başlayıp, ERÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal UZUN'un "Mekanik Kalça Ağrılarına Artroskopik Yaklaşım" ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi İsa CÜCE'nin "Nonspesifik Kalça Ağrılarına FTR Yaklaşımı" konulu sunumlarıyla program sona erdi.