14 Kasım Dünya Diyabet Gününde Farkındalık Standı Açıldı
14 Kasım 2023

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Hastanemiz iş birlikteliğinde Kayseri Forum Alışveriş Merkezinde farkındalık standı açıldı.

Standı ziyaret eden vatandaşlarımızın şeker ölçümünü yapan sağlık personelimiz, değerleri riski bulunan vatandaşlarımızı dahiliye polikliniklerine yönlendirildiler. Diyabetle ilgili bilgilendirici broşürlerinde dağıtıldığı standımızda vatandaşlarımıza diyabet ve korunma yolları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hastanemiz İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Banu Açmaz; “14 Kasım Diyabet Günü’nde bir farkındalık oluşturmak adına burada bir stant kurduk. Standımızda isteyen vatandaşlarımızın şeker ölçümlerini yaparak, riskli gördüklerimizi hastanemiz polikliniklerine yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın standımıza ilgisi de oldukça yoğun. Üzerinde durduğumuz halk sağlığı sorunlarımızdan birisi olan diyabet şu anda dünyada en sık ölüme neden olan ilk 10 kronik hastalık içerisinde. Dünyada 540 milyon diyabet hastası var. Beklenti şu ki 2045 yılında her 8 kişiden 1 kişi diyabet olacak. Bu hastalığın başlıca nedenleri fiziksel hareketsizlik ve obezite. Obezite hastalarımız mutlaka şeker kontrollerini düzenli olarak yaptırmalılar. Buradan diyabet ve obeziteden korunmak adına tüm vatandaşlarımızı hareketli yaşam tarzına davet ediyorum” dedi.

Açılan standı gün içinde ziyaret eden Başhekimimiz Doç. Dr. Serhat Koyuncu ile Başhekim Yardımcılarımız şeker ölçümlerini yaptırarak görevli personele kolaylıklar dilediler.