Hastanemiz yemek hizmetleri 23 nisan çocuk bayramında ; canları hamburger çeken lösemili çocuk hastalarımızın yüzünde bir buse gülümsemeye sebep olmak adına diyetlerine uygun şekilde mutfağımızda sağlıklı hamburgerler ürettiler.
Öncelikle Çocuk Hematoloji doktorumuz Uzm. Dr. Meriban KARADOĞAN ile istişare edilerek hamburger yapım aşamalarını konuşup bazı revizeler yapıldı. İstişare sonucunda:
-Kıyma anlık olarak çekilip bekletmeden pişirildi,
-Pişirilirken önce ızgara sonra fırına girerek iç ısısı en az 75 oC ye getirilerek patojen mikro organizmaların imhası sağlandı.
-En az 65 C de servisi sağlanarak patojen mikro organizmaların üremesini de durduruldu.
-İçerisine konacak olan marul ve domates sirkeli suda bekletilip klorlandı.
-Patatesleri kızartmak yerine fırında pişirerek akrilamid oluşumu engellenip sağlıklı pişirildi.
Sonrasında sorumlu diyetisyenimiz Filiz SEYİTOĞULLARI’ndan da yapacağımız işlem ile ilgili olarak onay alınarak, Çocuklar için özel olarak tasarlanmış çizgi film figürlü yemek takımı ve garsonumuzun giydiği özel kostüm ile birlikte güvenli ve sağlıklı hamburgerlerimizi servis edilerek, 23 nisanda etkinliği gerçekleştirildi.