Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte çoğu ameliyat laparoskopik görüntüleme yöntemleri ile yapılmaktadır. Jinekolojik kanser hastalarında ise laparoskopi ve lenf nodlarını işaretleme teknolojisinin birlikte kullanımı hasta konforu açısından yüksek öneme haizdir. Kayseri ve civar illerde sadece Kayseri Şehir Hastanesi'nde uygulanan jinekolojik kanserlerde sentinel haritalama yöntemi konusunda uzmanlar tecrübelerini paylaştılar.
Sempozyumun açış konuşmasını gerçekleştiren Uz. Dr. Seda AKER ŞAHİN; “Sempozyumumuza hepiniz hoş geldiniz, öncelikle beni jinekolojik onkoloji cerrahisi konusunda yetiştiren Ankara Üniversitesinden hocalarıma, beni kırmayıp programımıza destek veren Erciyes Üniversitesi ve 19 Mayıs Üniversitesi’nden ve Adana Şehir Hastanesi’nden hocalarıma, geldiğim ilk günden bu yana beni evimde hissettiren ve toplantı süresince de bana her türlü desteği sağlayan dekanımıza, il sağlık müdürümüze ve hastane yönetimimize ayrıca teşekkür ediyorum. Burada yaptığım operasyonların, aldığım kaliteli eğitimlerin sayesinde olduğunun farkındayım. Bu nedenle beni bin bir emekle yetiştiren değerli Fırat Hocam ve Salih Hocama sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bugün benim için hem bir imtihan hem de bir gurur günü. Umarım hepiniz içinde keyifli olur” dedi.
Minimal İnvaziv Jinekolojik Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fırat ORTAÇ;”Öğretim Üyesi olarak bizim görevimiz gençleri yetiştirmek. Bu, sempozyum şeklinde bir kurs aslında, eminim herkes için çok faydalı olacak. Dr. Seda hanımı böyle bir toplantı hazırlayıp bizleri bir araya getirdiği için tebrik ediyor ve kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Başhekimimiz Doç. Dr. Serhat KOYUNCU ise;”Tabiri caizse Şehir Hastanesi Başhekimi olarak ayağımın tozuyla sizleri burada ağırlamak benim için çok kıymetli, sempozyumu düzenleyen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olacaktır” dedi.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan BENLİ;”İlim ve Kültür şehri olan Kayseri’ye geldiğimiz günden bu yana sempozyum ve eğitim programlarına çok önem verdik. Şehrimiz sağlık bilim şehri olma yolunda ilerlemektedir. Sadece geçtiğimiz iki ayda gerçekleştirdiğimiz dört tane sağlık bilimsel etkinliği burada saymak isterim. İlk olarak “Sekizinci Erciyes Pediatri Günleri” ile başlayan akabinde “Sağlık Hukuku Sempozyumu”, daha sonra geçen hafta yine şehir hastanemizde gerçekleştirdiğimiz “Lenf Ödem Sempozyumu” ve bugün de “Laparoskopik Cerrahi ve Sentinel Haritalama Sempozyumu” olmak üzere Kayseri’de ayda en az bir tane bilimsel çalışma gerçekleştirirken, sağlıkta nasıl bilimsel ışık yakılır bu anlamda bütün gayretlerimizi sarf ettik” dedi.
S.B.Ü. Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami ÇELİK ise;”Hastanemizin açıldığı günden bu güne kadar çok büyük emekler sarf ettik. Tabiki bunları yaparken bilimsel çalışmalar yapmak da çok önemliydi. Burada hiçbir arkadaşım onca iş yükünün arasında bilimsellikten de geri durmadı. Bunun içinde tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu bilimsel çalışmayı gerçekleştiren Dr. Seda hanıma ve ona destek veren Dr. Hüseyin beye ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Açış ve hoş geldin konuşmalarının ardından Prof. Dr. Fırat ORTAÇ ve Doç. Dr. Hüseyin AKSOY başkanlığında ilk oturuma geçildi. Bir ve ikinci oturumun sona ermesiyle üçüncü oturumda Doç. Dr. Salih TAŞKIN ve Uz. Dr. Seda AKEL ŞAHİN tarafından şehir hastanesi ameliyathanesinde “Laparoskopik Endemetrium Kanseri ve Sentinal Haritalama” yöntemiyle canlı cerrahi gerçekleştirilirken konferans salonunda bulunan hocalar, konferans yöntemiyle canlı olarak gerçekleştirilen operasyon hakkında tecrübeleri ışığında katılan hekimlere bilgiler verdiler.