Hastanemizde Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi Başladı
20 Haziran 2023

Doğumda ve doğum sonrası gelişebilecek risklerin en aza indirilmesi noktasında önemli yer tutan NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) Eğitimi, SBÜ Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Erşan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Uzm. Dr. Sadi Tacettinoğlu, Başhekimimiz Doç. Dr. Serhat Koyuncu, Hastane Yöneticileri, Hekimlerimiz ve sağlık personelimizin katılımıyla başladı.

Programda açış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Erşan, belirli periyotlarla verilen NRP eğitimlerinin yenidoğan ölümlerinin önlenmesi noktasında önemli bir yer tuttuğuna değinerek “Yenidoğan bebek kayıplarında en önemli faktörlerden birisi doğumdan sonra oluşabilecek solunum sorunları ile bebeğin yeterli oksijeni alamamasıdır. Bu tür olaylara karşı en doğru ve hızlı müdahale, doğum eyleminde yer alan sağlık çalışanlarımızın bilinçli ve eğitimli olmasıyla mümkündür. Yenidoğan bebeklerin ilk nefeslerinde hayata sağlıklı başlamaları adına doğumla ilişiği olan tüm sağlık çalışanlarımızın ‘Yenidoğan Canlandırma Programı’ eğitimi alması büyük önem arz etmektedir. Bu güzel organizasyonda emeğe geçen değerli hocalarımıza ve programı düzenleyen ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyor katılımcı arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum” dedi.

Ardından hoşgeldiniz konuşmalarını gerçekleştiren SBÜ Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik "Eğitim programının önemine değinerek, bu tür eğitimlerle bilime ve gelişime olan katkılarından dolayı Başhekimimiz Doç. Dr. Serhat Koyuncu'ya ekibine ve tüm hekimlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, kurs sorumlusu Dr. Osman Demir’in sunumu ile başlayan eğitimde, Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Doç. Dr. Osman Baştuğ, Dr. Mustafa Yılmaz, Sermin Altıntop, Ayfer Tucer, Songül Karahanlı, Sema Cebeci Mutlu, Meryem Lale, Ayşe Karakoç, Abdurrahman Soybaş, Betül Soybaş konu hakkındaki teorik ve pratik bilgileri katılımcılarla paylaşacak.

Günlük Eğitim Programı A Grubu
Günlük Eğitim Programı A + B Grubu