Güvenli Kan ve Kan ürünlerinin Transfüzyon süreci ve Hemovijilans
07 Ağustos 2019

Kayseri Şehir Hastanesi  14/11/18 tarihinde personel konferans salonunda Doç. Dr. Serdal Korkmaz başkanlığında Güvenli Kan ve Kan ürünlerinin Transfüzyon süreci ve Hemovijilans konulu eğitim tüm çalışanlarımıza verilmiştir.

Kayseri Şehir Hastanesinde hastalarımıza kaliteli, eşit ve kolay erişilebilir sağlık hizmeti sunma temel prensibinden hareketle, kan tedarik sistemimizin de bilimsel gelişmeler ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde yürütülmesi en önemli önceliklerimiz arasında yer almaktadır.  Kan, her biri ayrı fonksiyonlara sahip son derece spesifik yapılardan oluşmuş bir bütün; bir canlı doku olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle kan transplantasyonu aslında bir doku, organ transplantasyonudur.

Doç. Dr. Serdal Korkmaz klinisyenlere ve sağlık çalışanlarına  kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı uygulamalarına yönelik  kan bileşenlerinin uygulama pratiği, transfüzyon endikasyonları, komplikasyonları , reaksiyonları, kan grupları ve sınıflandırılması, klinisyenlere yönelik kanın uygun klinik kullanımı konularında ayrıntılı bir eğitim vermiştir.

Kan ve kan bileşenlerinin izlenebilirliği, hizmet ve ürün standartları, kalite güvencesi, idari ve teknik personele yönelik kapasite geliştirme faaliyetleri,  Hemovijilans ve Güvenli Kan ve Kan Ürünleri transfüzyon süreci eğitimi dahil Hastane Hemovijilans Hemşireleri tarafından pek çok konu üzerinde durulmuştur.

Hastanemizde; arz-talep dengesinin sağlanarak transfüzyon sürecinin verimli yönetilebilmesi amacıyla Hemovijilans Birimi ve Hastane Transfüzyon Merkezi hizmet vermektedir. Hedefimiz, hastalarımızın tüm kan ve kan bileşeni ihtiyacının, gönüllü ve karşılık beklemeyen kan bağışçıları aracılığı ile  Hastane Transfüzyon Merkezinden karşılanması ve hastanemizin kan hizmetlerinin geliştirilmesidir.