15-22 Kasım “Dünya Basınç Yarası Farkındalık Haftası”
01 Eylül 2021

15-22 Kasım “Dünya Basınç Yarası Farkındalık Haftası” nedeniyle Hastanemiz Palyatif Bakım Ünitesi çalışanları tarafından Fizik Tedavi Hastanesi Konferans Salonunda farkındalık programı düzenlendi.

Programa Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. İlhami ÇELİK, hastanemiz idarecileri ve hastanemiz personeli katıldı. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan başhekimimiz Prof. Dr. İlhami ÇELİK açılış konuşmasında basınç yaralarının önlenmesi hakkında hemşirelerimize düşen rollere, hemşirelerimizin hastanemiz için ne kadar fedakarca görev yaptığına ve bu konuda dikkat edilmesi gerekenlere değinirken, Plastik Cerrahi uzmanı olan Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Halit BAYKAN' ın basınç yarası oluşmaması için yapılması gerekenleri anlatımıyla başlandı.

Hazırlanan program ile “basınç yaralarını” önlemenin tedavi etmekten çok daha kolay olduğu ve “basınç yaralarında” nasıl bir yaklaşım sergileneceğine vurgu yapıldı.

Programda Palyatif Bakım Ünitesi çalışanlarının hazırlamış olduğu “hastalarda basınç yarası oluşmaması için yapılmaması gerekenleri anlatan küçük bir skeç gösterisine yer verilerek gülerken öğrenme amaçlandı. Okunan şiirlerle yüreklere dokunuldu.

Program Palyatif Bakım Ünitesi çalışanlarının basınç yaralarını önleme ve korunma yolları hakkında bilgilendirmeler yapmasıyla sonlandırıldı.