Hastanemizde "Türk Göğüs Cerrahisi VATS Kursu" düzenlendi.
17 Aralık 2023

Hastanemizde "Türk Göğüs Cerrahisi VATS Kursu" düzenlendi. Hastanemiz Göğüs Cerrahisi Kliniği tarafından Başhekimlik Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim programına Başhekimimiz Doç. Dr. Serhat Koyuncu, Türkiye'nin farklı Üniversitelerinden 38 Öğretim Üyesi ve 50 kursiyer hekim katılım sağladı.

Programda açış konuşmalarını gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Eğitim Sorumlusu ve Kurs Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Tezcan; Son 1 yılda Göğüs Cerrahisi Kliniği'ne 13646 poliklinik başvurusu olduğunu, bunlardan 1045 hastaya yatarak tedavi hizmeti verdiğini ve 240’ı A grubu ve 297’si B grubu olmak üzere toplam 3539 cerrahi işlem yapıldığını belirtti.

Ardından Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ilgaz Doğusoy ise bilimsel toplantılara dernek olarak her zaman destek vereceklerini belirterek başarılı bir kurs diledi.

Hoşgeldiniz konuşmalarını gerçekleştiren Başhekimimiz Doç. Dr. Serhat Koyuncu;  "Hastalara sunulan sağlık hizmetinin yanında eğitime de çok önem verdiklerini belirterek bu tür bilimsel toplantıları Başhekimlik olarak desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Programın başında kurs hakkında bilgiler veren Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İbrahim Ethem Özsoy; "VATS, akciğer kanseri başta olmak üzere Göğüs Cerrahisi ameliyatlarında uygulanan kapalı bir ameliyat yöntemidir. Göğüs boşluğuna 3-4 cm’lik küçük bir kesi yapılarak girilir. Tüm cerrahi aletler ve kamera, yine aynı kesiden ilerletilerek operasyon tamamlanır. Şu anda dünyada ve ülkemizdeki tüm ileri merkezler bu yöntem için özel eğitim almaktadırlar. Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği olarak Türk Göğüs Cerrahisi Derneği'nin katkılarıyla yaptığımız kursun ilk gününde, ülkemizin önde gelen Göğüs Cerrahisi Akademisyen Hekimleri tarafından teorik eğitimler verildi. İkinci günde ise canlı cerrahi uygulamalarımız başarı ile gerçekleştirildi. Kursa geniş katılım oldu. Göğüs Cerrahisi Kliniği olarak bilimsel toplantıları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

• Hastanemizde &quotTürk Göğüs Cerrahisi VATS Kursu" düzenlendi..